Variation av marklyft, höftfällning, höftböj och höftlyft med skivstång

Det finns mycket att variera. Vi fortsätter med samma inriktning som vi gjort tidigare med knäböj. Vi kommer därefter gå vidare att göra samma sak med drag, press och bålrotation. Målet är att ge dig som tränare/aktiv en välfylld verktygslåda för att undvika utvecklingsplatåer och ge dig bättre förutsättningar att nå dina mål genom styrketräning med skivstång

Variation är ett mycket effektivt sätt att skapa stimuli för styrkeutveckling och valet av övningar är en stor del av denna träningsprincip.

“Välj likvärdiga övningar men ända olika”. Fundera på vilken typ av styrka du vill bli bättre på och välj därefter en övning och metod som är lämpliga för att nå ditt mål.

Du behöver lära dig att utföra övningen tillräcklig bra innan du kan förvänta dig att den kommer ge förväntad effekt. En ny övning ger alltid stimuli i form av grov och finmotorisk rörelsekontroll, men denna är oftast kopplad till tekniken i övningen och mindre överföringsbar till din idrott.

Vill du lära dig och utbilda dig i vårt system, är du välkommen att ta kontakt för mer information på info@athleticsportsschool.com

Leave a Reply

Close Menu