Grön, gul och röd

Vi människor är inga datorer. Vi människor är inte förutsägbara. Vi människor utvecklas inte linjärt och har inte program skapade av ettor och nollor  Vi är organismer som styrs av en massa olika faktorer vilka vi behöver ta hänsyn till varje dag och varje pass.

Innan våra aktiva börjar träna uppskattar de sin träningsbarhet genom tre färger,

  • Grön  Fullt träningsbar
  • Gul     Anpassning, begränsad träning
  • Röd    Ingen träning

Vi ställer inte alltid våra elevler/idrottare mot väggen och frågar dem, om varför, varför och varför. De vill nämligen inte känna sig dåliga inför oss, sina kompisar och gruppen, De behöver inte bli påminda varje gång. De vet att de har gjort fel (Brott och straff:)) Vi förebygger genom utbildning och kunskap om vad som krävs för att komma vidare mot deras mål. Vi försöker vara tydliga,närvarande och engagerade.

Grön: Sovit bra, ätit bra, frisk, låg akademisk stress, arbetsstress, social stress, tillräckligt återhämtad sen förra passet, smärfri och träningsmotiverad. Den aktive är helt enkelt redo att utsätta kropp och knopp för belastning.

Det ser bra ut men…det kommer mera…

Gul: några av faktorerna ovan är ej OK. Något är fel! Tillsammans med tränare, terapeut eller egen kompetens behöver träningen anpassas genom att övningar tas bort, ersätts, varieras och justeras. Fördelen med styrka är, att det alltid går att träna någon rörelse, någon kvalitet, någon led och någon muskel. I värsta fall kan du träna på att vara tränare.
Anpassa din träning och var smart!

Röd: Många eller någon av faktorerna är så pass dålig att du bör uppsöka vård, behandlig, lämnga lokalen eller gå hem. Vi jobbar med friska personer. Vi är prestationstränare/utbildare och det är vi tydliga med från första början. Vi har ett mycket bra samarbete med Arena Fysio, Acrius och andra terapeuter. Om du är skadad, bör du ta reda på vad, varför och hur du kan bli frisk. Om du är sjuk bör du gå hem utan att passera gå
De idrottare vi utbildar och tränar satsar allt på att bli så bäst de kan. De vill inte bli smittade av andra och inte vi heller.

Anser någon att vi bör lägga till information i bedömningarna får ni gärna kommentera. Vi vill bli bäst på att utbilda/träna aktiva och vi behöver allas hjälp i vår mission

Från början körde vi örnar och kalkoner baserat på ordspråket. ”Vill du flyga som en örn kan du inte träna med kalkoner” men vi har gått över till färger iställe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *